Translate

сряда, 9 март 2016 г.

Започва петото поредно издание на футболния турнир „Купата на Coca-Cola: ДВИЖИ СЕ!"



Освен ученици във възрастовата група 12 - 14 години, тази година в надпреварата ще се включат и деца между 14 и 16 години, които също ще имат шанса да участват в мачовете
за София и да премерят сили за голямата награда.
За пета поредна година турнирът ще се проведе на територията на 8 региона в цяла България – Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, София и Стара Загора, като отборите победители от всяка община ще се срещнат по време на регионалните финали, които ще се проведат в периода март-юни 2016 г.
Големият финал на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ 2016 ще се проведе в края на 19 юни в София – като част от активностите, посветени на избирането на София за Европейска столица на спорта през 2018 г.
Шампионите от двете възрастови групи в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ 2016 ще си тръгнат не само с престижния трофей, но и с голямата награда – посещение на едни от най-вълнуващите футболни надпревари това лято. Двата отбора ще посетят два четвърт финални мача от ЕВРО 2016, които ще се проведат във Франция.
В тазгодишното издание на турнира, паралелно с футболната надпревара, ще протичат и разнообразни и забавни игри и състезания, както за подрастващите момчета и момичета, така и за техните родители.
Спортното състезание, в което могат да участват ученици на възраст между 12 и 16 години се организира от Coca-Cola в България в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Столична община и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар