Translate

понеделник, 4 април 2016 г.

Д-р Методи Янков, член на УС на НСЧБ: Реформата в здравеопазването е и си остава на кота нула



От Националното сдружение на частните болници (НСЧБ) протестираме, защото продължаваме да работим в пълен нормативен хаос.
Три месеца от началото на годината работим по „правила”, които НС на НЗОК измисля. Освен това година и половина измина от началото на реформата, която е и си остава на кота нула, без обществено приемлив приет пакет от законодателни промени. Всяка седмица се появяват нови и нови т.нар. „нормативни актове“, които единствено ни бомбардират с послания като: „закривам“, „не заплащам“, „проверявам“, „забранявам“, „прекратявам договора“ и др.
Дефакто това е поредното управление на сферата на здравеопазването, което използва лъжи, за да мотивира и аргументира своите действия, като болниците  у нас са много и всички те злоупотребяват, средствата са много, но не се използват по правилен начин, НЗОК е независима институция и т. н..
Заложено е намаляване на броя на заведенията, които предлагат медицинско обслужване в много региони. Вървим към примера на Великобритания, където, прегледът при ОПЛ е най-рано след 5 дни, а за преглед при специалист се чакат 6 месеца. Е такова бъдеще очаква българските пациенти...

Снимка: medinfo.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар