Translate

понеделник, 11 април 2016 г.

Откриха реновирания Блок „Б” на Болница за продължително лечение и рехабилитация – Банкя към ВМА



На официалното събитие присъстваха - полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, полк.
доц. д-р Румен Попов, полк. доц. д-р Любомир Алексиев, както и редица официални лица, сред които – зам.-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев, постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев, председателят на комисията по отбрана към Народното събрание генерал Михо Михов, управителят на НОИ г-н Бисер Петков и подуправителят на НОИ г-жа Весела Караиванова – Начева, кметът на район Банкя г-н Рангел Марков и други представители на местната власт, началниците на болничните подразделения на ВМА в страната, проф. д-р Любомир Спасов, дм - директор на УБ „Лозенец“, декан на Медицинския факултет към СУ „Св. Кл. Охридски“, доц. д-р Костадин Ангелов, дм – изпълнителен директор на УМБАЛ "Александровска", проф. д-р Стоян Миланов, д.м. - изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Пирогов” и други.
-За мен е чест и изключително удоволствие да споделим и този наш успех на Болница за продължително лечение и рехабилитация - Банкя. Това е един прекрасен продукт, който завършихме с дообзавеждането, заяви в краткото си приветствие началникът на ВМА генерал-майор член-кореспондент професор Николай Петров.
Капацитетът за лечение на базата е 3 пъти по-голям отколкото й се разрешава за работа от НЗОК. Тук се предлага истинско лечение на 1000 пациенти, а капацитетът е за 3000 души. Само с реновираната сграда се предоставят нови 40 легла. Достъпът до лечение се осъществява по максимално опростена система - по линия на определения с ведомствената нормативна уредба контингент, ежегодните договори с НЗОК, програмите на НОИ за рехабилитация и профилактика, както и срещу заплащане по нормативно утвърдените ценоразписи.
По думите на проф. Петров санаториумът е най-доброто място в България за лечение на сърдечно-съдови, неврологични заболявания и такива на опорно-двигателния апарат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар