Translate

понеделник, 11 април 2016 г.

Boehringer Ingelheim стартира RE-COVERY DVT/PE™



Фармацевтичната компания обяви включването на първия пациент в RE-COVERY DVT/PE™ - глобално обсервационно проучване върху контрола на пациенти с дълбока венозна тромбоза (ДВТ) и белодробен емболизъм (БЕ). Новото изпитване ще предостави информация относно това как пациентите с ДВТ и БЕ биват лекувани в реалната клинична практика и ще допълни обема от данни за профила на безопасност и ефикасност на Pradaxa® (dabigatran etexilate) в сравнение с warfarin.
-Редица мащабни, основни, рандомизирани проучвания промениха коренно стратегиите ни за контрол и понижение на риска от ДВТ и БЕ. Въпреки това, все още не е напълно ясно как резултатите от тези клинични проучвания рефлектират върху ежедневната клинична практика в реалния живот. Boehringer Ingelheim стартира проучването RE-COVERY DVT/PE™ - едно ново и проспективно, кохортно изследване, с цел да научи повече за лечението на пациентите с ДВТ и БЕ и резултатите от терапията, каза проф. д-р Самюел Голдхабер - професор по медицина в Харвардския медицински институт, началник на отделението по „Съдова медицина“ в Женската болница „Бригам“ и председател на Управителния съвет на клиничното проучване. В цялостната научноизследователска програма на Boehringer Ingelheim за Pradaxa®, част от която е клиничното изпитване RE-COVERY DVT/PE™,
В клиничното изпитване ще участват 120 000 пациента в световен мащаб, със заболявания от различни сърдечно-съдови терапевтични области, включително пациенти, лекувани за понижаване на риска от инсулт при предсърдно мъждене. Целта на научноизследователската програма е да бъдат задълбочени научните познанията, свързани с ефективното предотвратяване на кръвни съсиреци (тромби) и да бъде оказана подкрепа на медицинските специалисти в ежедневния им контрол върху лечението на пациентите.
В RE-COVERY DVT/PE™ ще участват приблизително 14 000 пациенти с ДВТ и/или БЕ. След поставяне на диагноза ДВТ или БЕ, пациентите ще бъдат категоризирани според антикоагулантната терапия, която приемат. Тези от тях, които са лекувани с Pradaxa® от 110 mg или 150 mg два пъти дневно, или с warfarin, ще бъдат проследявани за период от до една година. Освен събиране на данни за характеристиките на пациентите, включително история на заболяването и модели на лечение, RE-COVERY DVT/PE™ ще оценява честотата на кървене и рецидивираща симптоматична ДВТ/БЕ.
 ------
ДВТ е заболяване, при което кръвен съсирек (тромб) блокира нормалния кръвен поток през вената и обикновено се образува в крака или таза, което може да доведе до подуване или болка в засегнатия крак.  БЕ се случва когато тромбът или част от него се откъсне  и чрез кръвния поток стигне до някой от кръвоносните съдове на белия дроб и го блокира. Симптомите на БЕ включват задух и болка в гърдите. БЕ може също така да предизвика и други симптоми като кашлица, учестено сърцебиене и замаяност. Лечението на пациенти с ДВТ и/или БЕ включва антикоагулантна терапия, като прием на нови орални антикоагуланти, хепарин с ниско молекулно тегло или антагонисти на витамин К като warfarin, които се използват за намаляване риска от повторно образуване на кръвни съсиреци или нарастването на вече съществуващите. Заболяванията ДВТ и БЕ могат да бъдат много опасни - почти всеки един от трима пациенти с БЕ умира в рамките на три месеца, а четирима от десет пациенти страдат от повтаряща се поява на кръвен съсирек в рамките на 10 години след първия.
БЕ като резултат от ДВТ е водеща причина за смърт, която може да бъде предотвратена в болница.
Новият орален анткиоагулант Pradaxa® беше одобрен за терапия на пациенти с ДВТ и БЕ, които са приемали парентерален антикоагулант в продължение на от 5 до 10 дни и за намаляване на риска от рецидивиращ епизод на ДВТ и БЕ при пациенти, които в миналото са били лекувани за същите тези заболявания.



Снимка: patient-bg.eu


Няма коментари:

Публикуване на коментар