Translate

понеделник, 11 април 2016 г.

IKEA пуска виртуална кухня за HTC Vive



Шведската компания за мебели IKEA пусна първото си приложение за виртуална
реалност за очилата HTC Vive - IKEA VR Experience, базирана на водещата гейминг платформа Steam от Valve. Приложението е направено в сътрудничество с разработчиците на френската компания Allegorithmic, използвайки Unreal Engine 4 от Epic Games и е разработено за HTC Vive – първата по рода си система за виртуална реалност, създадена от HTC и Valve и носител на няколко награди.
IKEA VR Experience е пилотен тест за проучване на нови възможности за клиентите, без да се увеличава въздействието върху околната среда. В бъдеще идеята за виртуална реалност може да бъде една възможност за клиентите да тестват нови кухненски решения преди да ги купят.
Стартирането на IKEA VR Experience е стъпка в тази посока. Това е виртуална кухня, направена да покаже реалните размери на потребителя.
-Виртуалната реалност се развива изключително бързо и в следващите пет до десет години тя ще бъде неразделна част от живота на хората. Ние знаем, че виртуалната реалност ще играе важна роля в бъдещето на нашите клиенти. Тя може да даде възможност на клиентите да изпробват различни решения за обзавеждане на дома преди да решат да направят покупка, споделя Йеспер Бродин, управляващ директор на шведското подразделение на IKEA.
Една от функциите на IKEA VR Experience е възможността за промяна на цвета на шкафовете и чекмеджета с едно кликване. Друга особеност е възможността да се „смалите“ до размера на малко дете (100 см) и да се придвижвате в кухнята. Можете също така да се „уголемите“ до височина 195 см разшири себе си и пак да се придвижвате. Тези функции ще бъдат полезни от гледна точка на безопасността, тъй като ходенето из стаята в обувките на някой друг ви дава възможност да откриете скритите опасности.
-Първото VR приложение на компанията има за цел да събира отзиви, които ще помогнат на IKEA да разбере в каква посока да се развива.“За нас IKEA VR Experience e
възможност да си партнираме с хора по целия свят. Надяваме се, че потребителите ще допринесат с нови идеи за развитието на виртуалната реалност, казва Martin Enthed, ИТ мениджър за IKEA Communications, комуникационната агенция на IKEA Швеция.
IKEA VR Experience ще се актуализира непрекъснато до края на август, когато приключва тестовият му период. Приложението Ikea VR Experience е достъпно за сваляне безплатно в Steam.

Няма коментари:

Публикуване на коментар