Translate

сряда, 6 април 2016 г.

Победителят от състезанието за предприемачи на Webit.Festival в София ще получи инвестиция от € 200'000!



Предприемачът, инвеститор и председател на Webit.Foudation Пламен Русев сподели
гордостта си, че именно в България за първи път в Централна и Източна Европа и един от малкото случаи в света, събитие дава награда от 200 000 EUR за насърчаване на предприемачеството.
-3 от най-успешните български технологични предприемачи и бизнес ангели се присъединиха към мен и моята инвестиция, за да направим това възможно - българска екосистема да подкрепя и налага България като място за развитие на бизнес и инвестиции в стартиращи компании, сподели още той.
Вече 3 години Webit.Foudation подкрепя развитието на предприемаческите екосистеми в локациите и регионите, където се провеждат глобалните събития – София, Истанбул, Дубай, Сингапур и Делхи.
Победителят от Founders Games на Webit.Festival Europe ще бъде голям щастливец, защото освен, че ще получи € 200'000 като инвестиция, но и ще има един от най-успешните предприемачи и инвеститори от Централна и Източна Европа за свои ментори и бизнес ангели. А те са - Васил Терзиев (основател на Телерик – компания, която скоро продаде за 264 милиона долара), Иво Евгениев (Рослин Кепитъл), Любомир Минчев  (основател на Телелинк) и разбира се лично Пламен Русев и платформата и общностите на Webit в цял свят.
Сумата от € 200'000, осигурена от четиримата предприемачи и инвеститори и има за цел да наложи София и България като място за развитие на предприемаческата екосистема от Централна и Източна Европа и останалата част на стария континент.
Към настоящия момент над 930 стартиращи компании от над 60 държави вече са кандидатствали за гранта на Webit.Foudation.
С днешната новина тяхното участие става с € 200'000 по интересно и предизвикателно! По време на Webit.Festival избраните стартиращи компании ще се представят на специална сцена пред жури от инвеститори и ще има само един победител, който ще спечели наградата от € 200'000!


Няма коментари:

Публикуване на коментар