Translate

неделя, 15 май 2016 г.

Красимир Балъков: 20 години изпитвам удовлетворение и щастие от работата си със SOS Детски селища България



Футболистът връчи на Сдружението чек за 17 240 лв. - събрани по повод на 50-годишния му юбилей

На специално медийно събитие, в присъствието на Елена Петрова, актриса и посланик на добра воля на SOS  Детски селища, д-р Росен Коларов, председател на Управителния съвет на Сдружението, на малки и на пораснали вече деца - израснали в SOS детските селища, футболист №1 сподели:
-Каузата на SOS Детски селища приех като лична. И сега равносметката показва, че съм взел изключително правилно решение - да помагам на деца в нужда. Чувството за удовлетворение и щастие, когато работиш със SOS Детски селища България, е невероятно. Щастливите моменти, които съм изпитал през 20-те години, в които съм част от отбора на SOS Детски селища, са незабравими за мен, те ме крепят и ми дават сила и за в бъдеще, докато съм жив,  да продължа да помагам с каквото мога. Защото това е каузата, смисълът на моя живот. Да видя порасналите и реализирани деца, които са намерили своя път в живота. Това ме прави изключително щастлив. Доказателството за успеха на проекта на Херман Гмайнер са всички тези български деца, които сега са реализирани, успели млади хора. Това е и основанието ми да призова всеки, който може, да стане SOS приятел.
Балъков благодари на децата за вдъхновението и приятните емоции през тези 20 години и връчи на Сдружение SOS Детски селища България чек за 17 240 лв., събрани по повод 50-годишния му юбилей, които ще бъдат използвани за летен лагер на децата.
Елена Петрова поздрави футболиста с този своеобразен празник и сподели какво я мотивира да се включи в благородната инициатива и да подкрепи Сдружението.
"Със SOS Детски селища България виждаме резултатите, виждаме как се реализират децата, отгледани в SOS приемните семейства. Те са пълноценни личности, защото са се грижили всеки ден за тях“, каза тя.
Едни от първите, но бивши вече възпитаници на SOS Детски селища, брат и сестра - Щерияна и Пламен благодариха на футболиста за подкрепата и активната му позиция по отношение на SOS Детски селища.
По думите им именно той е отворил вратите на много хора към SOS Детски селища и ги е накарал да почувстват неговата кауза като своя.Те изразиха своята признателност и към Елена Петрова и останалите посланици, защото според тях винаги успехът е по-голям, когато отборът действа с единни усилия.
Изненадата за Футболист №1 бе поднесена от децата от футболния отбор на SOS детско селище Трявна, които му подариха „SOS футболно табло“ – с лично поздравление от всеки един.
------
Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск, като се стреми да осигури пълен с обич дом за всяко дете. Сдружение SOS Детски селища България е част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 1 000 000 деца в 134 страни по света.
От 1990 г. SOS Детски селища България осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца и такива, които са в риск да загубят закрилата на своите родители. Целият спектър от дейности и услуги на SOS Детски селища България показва активния ангажимент на Организацията към децата като най-ценния капитал на едно общество. За 26 години Сдружението е помогнало на 477 деца да получат семейна грижа и подкрепа, както е съдействало и на над 211 младежи за получаване на образование и намиране на работа и 4 684 деца са подкрепени в родните им семейства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар