Translate

неделя, 15 май 2016 г.

Германски професор отново ще оперира деца със слухови проблеми в Болница „Тракия”




Германският проф. Щефан Дацерт, началник на университетската Катедра и Клиника по УНГ в
Бохум, Германия, отново ще гостува в Болница Тракия“ – Стара Загора. На 27 и 28 май двамата с доц. д-р Петър Руев, дм, началник на Клиниката по УНГ в лечебното заведение, ще оперират деца със слухови проблеми и ще им поставят кохлеарни импланти. Подборът на малките пациенти, които са подходящи за интервенцията, ще започне на 16 май. Всички желаещи родители могат да запишат час за преглед на телефон 042/987777.
Благодарение на сътрудничеството между Болница Тракия и университетската клиника в Бохум в Стара Загора  беше създаден Тракийски център за кохлеарни имплантации. Той е първият подобен център за консултиране, поставяне, настройване на кохлеарни импланти и рехабилитация на пациентите извън София.
Поставянето на кохлеарни импланти се налага при пациенти с увредени слухови клетки (деца и възрастни), на които конвенционалните слухови апарати не могат да помогнат. Проблемът е особено важен за децата със слухови проблеми. 1:1000 от новородените се раждат с проблемен слух. Увреждането трябва да се открие възможно най-рано - до шестия месец от развитието на детето, защото това улеснява диагностицирането на проблема, поставянето на слухов апарат или извършването на операция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар