Translate

понеделник, 23 май 2016 г.

Най-новите смартфони на LG получават сертификат от правителството на САЩ в използването им за военни цели



LG G5 и V10 получиха одобрение за използването им от службите, за които сигурността е основен приоритет

LG обяви, че мобилните телефони G5 и V10 са отличени със сертификат от Националната агенция за информационно обслужване (NIAP) на правителството на САЩ за покриване на
най-високите международните стандарти в областта на корпоративната и военна сигурност.
В оценката си за степента на сигурност NIAP прилага множество от най-високите международни критерии, както и специална система за валидиране (CCEVS) на стандартите. Сертификатът от NIAP е признат като престижен критерии за сигурност от правителствата на 25 други държави, сред които Канада, Франция, Германия, Индия, Япония, Южна Корея и Великобритания.
Флагманите на LG притежават устойчива GATE технология, която представлява подобрена платформа, работеща в мрежа и като приложение, позволяваща сигурен и напълно надежден достъп до корпоративни данни. Технологията GATE (Guarded Access to Enterprise) е разработена през 2013 година, за да осигури сигурност на корпоративно ниво. Основното й предимство е, че предоставя широко разнообразие от решения, като например анти-хакерски системи и системи за свързаност и управление на лични и служебни мобилни устройства. Многослоевите компоненти за сигурност на GATE помагат на потребителите ефективно да запазят целостта на софтуерните елементи без да правят компромис с качеството и едновременно с това да засилят защитата на системата и корпоративните си данни.
Освен това, LG G5 и LG V10 поддържат функцията „Android for Work” на Google, която допълнително подсилва възможностите на мрежата LG GATE. Системата предлага така нареченото „контейнерно решение“, което напълно разделя работните от личните приложения.
-Значението на по-високите нива на сигурност в бизнеса нараства неимоверно. Ние вярваме, че наличието на платформа за корпоративна сигурност е задължителна част от служебните мобилни устройства. Този сертификат потвърждава, че смартфоните на LG са сред най-сигурните мобилни устройства, достъпни на пазара днес, заяви Крис Ий, вицепрезидент и ръководител маркетинговите комуникации на LG Mobile Communications Company.

Няма коментари:

Публикуване на коментар