Translate

четвъртък, 30 юни 2016 г.

BCause e новото име на Фондация „Помощ за благотворителността в България


-Поставяме си за цел BCause да набере нови 10 милиона лева до 2020 г. и да ги инвестира в устойчиви инициативи. Следващите 10 години приоритетно ще развиваме програмите за
социално предприемачество и дългосрочни дарителски инициативи, които генерират обновяем ресурс за социалните и екологични проекти. С BCause продължаваме работата на всички фондове, дарителски инструменти и дългосрочни програми на ФПББ. Все така ще подкрепяме обществено значимите каузи и хората, които движат България напред. Чрез своите членства в глобални и европейски мрежи, BCause ще носи нови ползи за българските благотворителни каузи, така обяви промяната изпълнителният директор Елица Баракова.
Кметът на София Йорданка Фандъкова лично отправи поздравления към екипа на ФПББ.
-Искам да ви поздравя най-сърдечно с тази 20-годишнина и да ви пожелая така неусетно, ползотворно и успешно да преминават следващите години, защото всички имаме нужда от вас, от вашата дейност. Искам лично да ви благодаря за помощта, която Столичната община и Асоциация за развитие на София получиха от вас и се надявам да продължим да работим. За всички ще кажа, че Фондация „Помощ за благотворителността в България“ помогна при създаването на иновационния фонд към Асоциация за развитие на София, каза Фандъкова.
Специален гост на събитиет бе Джон Лоу – изпълнителен директор на британската организация CAF, една от организациите, основали ФПББ.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар