Translate

четвъртък, 16 юни 2016 г.

Арт Студио Калина отвори врати с авторска изложба на българската художничка Калина Ханджиева – „Цвят и настроение“


Селекцията от уникални творби представи 32 платна маслена живопис и 28 рисунки създадени с креда.
Едната част от картините са в малък формат, тъй като първоначалната й идея била да
реализира изложбата в чужбина. При създаването на арт студиото тя развихря въображението си, купува още по-големи формати и картините й стават още по-цветни. Всяка една от тях е повлияна от нейното моментно настроение. Част от тях са обекти от природата, които я вдъхновяват, други са в нейното въображение - реални образи в нереална обстановка. Калина обмисля, гледа в пространството и изобразява на платното своите чувства, а така се появяват нейните натюрморти, пейзажи и портрети събрани в експозицията „Цвят и настроение“.
Още от малка Калина е пленена от изобразителното изкуство, а през 2005г. завършва Живопис в Националната Художествена Академия при проф.Теофан Сокеров и доц.Кирил Божков. През 2011 година открива първата си самостоятелна изложба в град София.  Участвала е в общи представяния и конкурси още като ученичка и студентка. Най-много обича да рисува портрети на хора и коне. Любимите й художници са Златю Бояджиев и Ван Гог. За да е свободна и независима й хрумва идеята да направи собствена галерия. През 2015г. успява да реализира мечтата си, а една година по-късно е на прага на собствено арт студио. Не исках да бъде галерия или магазин, а нещо повече. Да създам една артистична среда с творчеството си, сред която деца и възрастни да рисуват“, споделя за намеренията си талантливата художничка.
Именно със своите курсове, новото  студио ще е уникално само по себе си. В началото те ще бъдат индивидуални, докато се сформират групи. Курсистите ще имат свободата да рисуват с всякакви материали върху хартия и платно, могат да оцветяват, да експериментират върху стъкло или да подреждат постановка (натюрморт). Предвидени са и уроци на открито. В
обучителния процес могат да се включат деца, ученици и възрастни, а записването ще става по телефон и чрез официалния профил на студиото в социалната мрежа Facebook.
-В днешния свят изкуството го има, ако искаме да го видим, усетим, оценим и да бъдем част от него. Аз изпитвам необходимост да рисувам постоянно - това е смисъла на живота ми. Така се чувствам добре - там пред платното в мой собствен свят, където имам пълната свобода на въображението си. Постарах се да създам една приятна обстановка в Арт Студио Калина, в която малки и големи да се чувстват по-добре в този забързан и динамичен свят, да творят и да се докоснат до изкуството, коментира Калина.
На откриването до творбите на жудожничката се докоснаха Мис България Роси Иванова, тв водеща Ива Екимова, представители на бизнес средите и медиите. Няколко талантливи деца имаха възможност да нарисуват свои творби и по този начин поканиха своите връстници да се включат в бъдещите занимания по живопис в арт студиото. Артистичен мим пък забавляваше гостите на събитието.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар