Translate

четвъртък, 30 юни 2016 г.

Безплатен ултразвуков скрининг на бебета в Токуда през лятото



Неонатолозите ще преглеждат и изследват безплатно деца до 1-годишна възраст, които са преминали интензивно лечение след раждането си

Безплатният ултразвуков скрининг, който ще извършват неонатолозите на Токуда през летните месеци, включва изследване на мозъка, бъбреците и слуха. Прегледите са насочени към деца до
1-годишна възраст, които след раждането си са преминали интензивно лечение. Родителите, могат да се запишат на тел: 02/403 4000 или 02/403 4928. Самите консултации са всяка последна събота на календарния месец, като предстоящите две дати са 30 юли и 27 август.
Ехографията като е метод е напълно безвредна и щадяща, осъществява се бързо, служи като една от основните превантивни мерки в тази възраст и дава надеждна информация за състоянието на детето.
„През 2016 година скрининг програмата ни е с акцент върху недоносените бебета и децата, които са родени на термин, но преминали интензивна терапия след раждането си. При тях рисковете, свързани с двигателното и нервно-психическото развитие са по-високи и това изисква дългосрочно и високоспециализирано проследяване“, казва д-р Радка Масларска, началник на отделението по Неонатология на МБАЛ „Токуда Болница София“. Тя препоръчва на родителите да не отлагат специализирани консултации и изследвания, тъй като колкото по-ранна е възрастта при извършване на скрининга, толкова по-големи са медицинските възможности.  
Родителите ще бъдат консултирани и за всички останали въпроси, свързани с необходимите медицински и домашни грижи за децата от екипа на отделението по Неонатология на Токуда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар