Translate

събота, 1 октомври 2016 г.

По повод Деня на сърцето -29.09. стартира информационна кампания „Живей в ритъм - намали риска от инсулт!”



Инициативата се провежда от Дружеството на кардиолозите в България, със
съдействието на фармацевтична компания Бьорингер Ингелхайм. Дружеството на кардиолозите в България работи с медицински специалисти в областта и образова българските граждани с цел да бъде понижена сърдечно-съдовата заболеваемост и смъртност в страната, а Бьорингер Ингелхайм има дългогодишен опит в проучванията и лечението на сърдечно-съдови заболявания и превенцията на сърдечно-съдови инциденти.
Официалният старт на кампанията  бе отбелязан с флашмоб, по време на който под звуците на бийт бокс изпълнител, група от младежи образуваха чрез музика и танц символична фигура на туптящо сърце и демонстрираха нагледно как тупти здраво сърце и как тупти сърце, което има аритмия.
Проф. д-р Арман Постаджиян, бъдещ председател на Дружеството на кардиолозите,
направи кратко обръщение към присъстващите, като обясни колко сериозен проблем е предсърдното мъждене и колко е важно да се грижим за здравето си и да се преглеждаме профилактично. Бяха раздадени също така образователни материали с информация относно предсърдното мъждене, симптомите и необходимостта от първична профилактика на   инсулт.
Кампанията продължава в диагностично-консултативните центрове в София, Пловдив, Плевен, Варна и Стара Загора, чрез разпространение на информация до пациентите, както и посредством други комуникационни канали. В медицинските центрове информацията ще бъде предоставяна от студенти по медицина, членове на Асоциацията на студентите-медици в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар