Translate

сряда, 14 септември 2016 г.

Природен парк „Витоша“ стана дом на втората гора, засадена в рамките на инициативата „Моят зелен град“



Стотици доброволци се включиха в деветото поредно издание на еко-кампанията, която
протича под мотото „Бъди зелен не само за ден“ и се организира от Системата на Кока-Кола в България, Екопак България и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП), с подкрепата на Югозападно държавно предприятие, ТП “Държавно горско стопанство София” и Дирекцията на Природен парк „Витоша“. 
С общи усилия участниците в „Моят зелен град“ засадиха 350 фиданки и облагородиха съществуващите кътове за отдих и почивка и построиха нови в една от най-красивите местности на Витоша – Офелиите, давайки своя принос към обогатяването на горския фонд и опазването на природата. Така, след като през 2015 г. първата гора, създадена в рамките на инициативата стана факт в Банкя, през 2016 г. еко-кампанията продължи с фокуса върху залесяването и облагородяването - 250 смърчови дръвчета и 100 млади брезички станаха част от втората гора на „Моят зелен град“, която днес е разположена на 3 дка обезлесена, вследствие на щетите нанесени от корояд, площ в Природен парк „Витоша“.
През 2016 г. деветото поредно издание на инициативата „Моят зелен град“ обединява общо 16 населени места в България под мотото „Бъди зелен не само за ден“. По време на кампанията доброволци от цялата страна се включват в организирани активности по залесяване, почистване, обновяване и облагородяване на местно ниво в Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, за да направят своя град по-красив и зелен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар