Translate

събота, 1 октомври 2016 г.

Над 200 старозагорци премериха безплатно кръвното си в кампания на Болница „Тракия“ за Световния ден на сърцето



Тази година акцентът на кампанията падна върху сърдечните аритмии и по-специално върху
предсърдното мъждене (ПМ), което е една от най-често срещаните животозастрашаващи аритмии, засягащи близо 6 млн. души в Европа.
По време на акцията доброволците на Болница Тракия“ раздаваха информационни материали за ПМ и разясняваха възможностите за лечение на сърдечните аритмии по безкръвен път в кардиологично отделение на болницата.
Над половината от хората, които измериха кръвното си налягане и сърдечния пулс бяха със стойности малко над нормалната за възрастта им граница. В около 10 от случаите хората бяха с по-нисък или по-учестен пулс. Нормалните стойности са между 60 и 100 удара в минута. Те получиха препоръка за консултация с кардиолог.
Поне петима от тях разказаха, че те или техни близки са диагностицирани с ПМ.
За да може желаещите да се възползват от безплатните кардиологични прегледи за тази сърдечна аритмия, които ще се провеждат всеки четвъртък до края на годината в Болница „Тракия“ – Парк от д-р Михаил Протич, кардиолог и електрофизиолог, завеждащ Електрофизиологичната лаборатория към кардиологично отделение, е необходимо да имат поставена диагноза ПМ.
Записването става на телефон 042/987780 между 13.00 ч. и 15.30 ч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар