Translate

четвъртък, 13 октомври 2016 г.

Световният шампион по байк ендуро Жером Клеменц и популярните катерачи Николас Фаврез и Шон Вилянуева ще са гости на Дни на предизвикателствата 2016!



Дни на предизвикателствата“ се завръщат в Аула „Максима“ на УАСГ между 11 и 13 ноември - любимата локация на многобройните верни фенове на фестивала от
последните няколко години. Организатори са магазини „Стената“, Одисея-ИН и „Зиг-Заг Холидейз“.
За първи път в 12-годишната си история „Дните“ ще се проведат през уикенда – петък, събота и неделя - за всички, живущи и извън столицата, които желаят да се включат в целодневните му активности. Предвидени са разнообразни лекции, презентации, работилници, прожекции.
За 12-тото издание на фестивала от Франция ще пристигне световният шампион в МТБ ендуро дисциплините  Жером Клеменц и белгийско-испанското катерачно дуо Николас Фаврез и Шон Вилянуева. С това „Дните“ отбелязват най-многочисленото международно присъствие от създаването си. Звездната плеяда допълва българската гордост Боян Петров, изкачил това лято цели 3 осемхилядника, включително страховития Нанга Парбат.
На 12 и 13 ноември, специалните гости ще играят централна роля в поредица от спортни активности на открито, които ще се проведат в курорта Боровец. Николас Фаврез и Шон Вилянуева ще присъстват на специално катерачно събитие за всички желаещи да ги видят отблизо, а почитателите на планинското колоездене ще могат да покарат с Жером Клеменц по специално разработен вело маршрут. Живописен преход и рън трасе очакват почитателите на пешеходния туризъм и планинското бягане. Феновете, които биха искали  да прекарат вдъхновяващи часове със специалните гости на Дните, трябва да заявят своето желание с предварително записване, което ще бъде отворено до няколко дни.
Филмовата селекция е пълна с изненади и няколко премиери. Сред акцентите са късометражният „Way East”, заснет сред спиращите дъха с красиви снежни пейзажи  на Япония, но преди всичко изпълнен с хуманните послания  на две фрийрайд и сърф дами, впуснали се в търсене на истината за ядрената катастрофа във Фукушима.  Премиерно ще бъде представен „Balkan Express”, пресъздаващ белоснежната красота на Рила планина през очите на едно щуро австрийско фрийрайд крю, влюбено в българската природа.“A Pure Happiness” пък е документална екранизация на вълнуващото пътешествие на Атанас Куцев и Моника Балабанова в Непал. Очаквайте още заглавия!
Сред презентаторите думата се откроява екипа на експедицията „Dragons Tail” в Патагония : Рус Вакрилов, Мартин Маровски и Виктор Варошкин, героите на тазгодишния „Дунав Ултра“ и Adventure Sky Run и много други в дневната и вечерна програма.  Предвижда се и среща с авторския екип на  4-тото издание на наръчника на планинския водач и добрия планинар  „Планините отблизо“. Ще бъдат обявени Годишните награди в алпинизма и катеренето. Заедно ще станем съучастници в определянето на „Хижа на годината“, с гласуване на база номинациите на списание 360 и planinar.org. Своето място в програмата ще имат и проблемите на опазването на планините и околната среда.
Традиционният фотоконкурс на „Дни на предизвикателствата“ вече приема предложенията на фото любителите на планината и приключенията на официалния сайт на тема „Да докоснеш непознатото – човекът и природата“. Наградите са осигурени от Фото павилион, Sony и магазини „Стената“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар