Translate

понеделник, 31 октомври 2016 г.

За пети пореден път Уиски Фест София!




На 28 октомври в Sofia Event Center в Paradise Mall официално бе даден старт на най-големия фестивал за уиски култура в Централна и Източна Европа – Уиски Фест София 2016.
Посланиците на САЩ и на Ирландия и зам.-посланика на Великобритания, за поредна година засвидетелстваха признателността си към значимостта на уиски културата в България.
„В живота на посланиците има много задачи – някои от тях приятни, други - не толкова. Не мога обаче да се сетя за по-приятно задължение от това да присъствам тук, че и да открия Уиски Фест София – особено предвид представените марки ирландско уиски”, сподели Негово Превъзходителство Майкъл Форбс.
Госпожа Сара Райли, зам.-посланик на Великобритания, подчерта, че е особено щастлива да участва в официалното откриване на Уиски Фест София 2016, тъй като
60 % от продажбите на уиски у нас са за сметката на шотландски брандове, които са своеобразна институция, символ на историята и традицията на Великобритания. Тя се пошегува със своите колеги, като ги жегна с думите, че именно шотландското уиски е най-доброто от всички представени.
Негово Превъзходителство Ерик Рубин, посланик на САЩ, подчерта, че Уиски Фест София е най-висок стандарт на европейската уиски сцена и благодари на организаторите, че са успели да популяризират американските брандове у нас .
От страна на организаторите г-жа Ралица Скорчева-Славова, председател на спиритс БЪЛГАРИЯ, представи на дипломатите всички марки от престижното изложение и обиколи щандовете заедно със специалните гости.
В основната зала на форума бяха представени над 300 вида уиски – както вече любими на публиката брандове, така и недотам познати марки за българските любителите на луксозните напитки.
11 международни уиски експерти бяха на разположение на всеки един посетител, за да  съответното питие.
разяснят спецификите, традициите и иновациите в производството на
За първа година Уиски Фест София представя на своите почитатели отделна зала, в която те имат възможността да се насладят на различни видове ром и коняк.
Първият ден на тридневното събитие протече при огромен интерес от страна, както на уиски любителите, така и на известни личности като Камен Алипиев, Коко Стойнов, председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, Емил Джасим, разбира се – и на задължителния за форума топ-колекционер Пламен Петров – Уискито.


Няма коментари:

Публикуване на коментар