Translate

петък, 4 ноември 2016 г.

1000 km Balkan Charity Challenge е спортно благотворително събитие



За пета поредна година участниците ще изминат 1050 км с велосипед и тичайки за 11 дни, от 29 октомври до 8 ноември 2016. Трасето е на територията на  Румъния и България.
Стартът бе на 29 октомври в Букурещ. Финалът ще бъде също там на 8 ноември. На територията на България маршрутът преминава през Видин, Монтана, Враца, Мездра, Своге, София, Ботеврад, Луковит, Плевен, Бяла, Русе.  Всеки желаещ може да се присъедини към маратонците по пътя им, с каране на колело или с тичане, и да премине разстояние по свой избор. Броят на участниците обикновено е най-голям в близост до Букурещ и София.
Ултрамаратонът е мощно средство за набиране на дарения за 7 благотворителни социални каузи в двете страни. Той насърчава спорта на открито като алтернатива за здравословен начин на живот, както и активното екологично поведение, чрез засаждане на уникални дървесни видове по протежение на трасето.
За пета година благотворителни партньори на събитието са българската Фондация BCause (доскоро „Помощ за благотворителността в България“) и румънският ХОСПИС Casa Sperantei. Oрганизатори са спортен клуб „Бегач“, Elite Running и Eyes-Open. UniCredit, Евроинс и Спетема кафе са основните спонсори.
Даряването за българските каузи става чрез Платформата.бг (platformata.bg).
За тазгодишното издание на маратона са избрани две български каузи: Multi Kulti Collective (МултиКулти) и Фондация „Дечица“. 
--------
Multi Kulti Collective е българска организация с нестопанска цел, която подпомага интеграцията и повишава информираността за чужди култури и етнически малцинства публично, чрез представяне на техните обичаи, храни, занаяти, песни и традиции. Набират средства за серия от 7 културни, образователни и спортни събития в София с участието на най-малко 200 деца на българи и чужденци от всички мигрантски общности в България (включително бежанци) на възраст между 6 и 18 г.
Фондация „Дечица“ е посветена на децата, лишени от родителски грижи. Тази година основната им цел е да осигурят психологическа подкрепа и терапия за всяко дете и доброволец, включени в програмата „ролеви модели за възрастни“. Планират да работят с професионалисти за подобряване на общото здравословно състояние, което включва спортни занимания, здравословна храна и психо терапия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар