Translate

вторник, 29 ноември 2016 г.

Близо 14000 евро са даренията за каузите на ултрамаратона „1000 Balkan Charity Challenge“



 Кампанията по даряването за 8-те благотворителни каузи, избрани от участниците в петия благотворителен ултрамаратон „1000 Balkan Charity Challenge“ продължава до
края на ноември. Досега са дарени общо 13 926 евро. Двете български каузи - на МултиКулти Колектив и на Фондация „Дечица“ – успяха да наберат общо около 1250 евро, или съответно 2220 лева и 3070 лева. Даренията за тях са направени през платежната система на социалната мрежа за дарители Платформата (platformata.bg).
По време на 11-те дни на ултрамаратона, участниците - българи, румънци, японка, холандец, изминаха 1050 км, посадиха 10 фиданки гинкобилоба на различни места в България и Румъния и привлякоха внимание и дарения за 6 румънски и 2 български благотворителни организации. Най-много са даренията за румънската Асоциация „Фабориса“ – над 8000 евро.
Организаторът на ултрамаратон „1000 Balkan Charity Challenge“ Станислава Георгиев, който е член на управителния съвет на Фондация BCause, за четвърти път успя да измине цялото разстояние 640 км с велосипед и 410 км бягане.  Той привлече и най-голям обем дарения – общо 4264 евро, за избраните от него каузи.
Още трима участници пробягаха цялата дистанция от София до Букурещ – Хироко Огава, Ирина-Даниела Константинеску, Юлиан Ротариу. Всички участници в екстремното спортно събитие заслужиха възхищението на поддръжници и наблюдатели.
За предходните четири години благотворителната инициатива е събрала общо над 150 000 евро.
За пета година благотворителни партньори на събитието са българската Фондация BCause (доскоро „Помощ за благотворителността в България“) и румънският ХОСПИС Casa Sperantei.
Подкрепените каузи са внимателно подбрани от организаторите и включват социални сфери като грижа за деца и възрастни хора с увреждания, самотни възрастни хора, образование, развитие на таланти и подкрепа на хора в неравностойно положение.

Ултрамаратонът „1000km Balkan Charity Challenge“ се организира от Eyes-Open, Спортен клуб Бегач и Elite Running. Основните спонсори са УниКредит Банк, УниКредит Булбанк, Евроинс, Асикс и Spetema. Събитието се подкрепя и от УниКредит Лизинг, IsoStar, CityGrill, Aventuria, Gingk.Org, Diplomat Plaza, ДЖИЛИ Soy, Станимира Chocolate House, Братя Хлебари и други.
Повече информация за проектите и бегачите можете да намерите на сайта на ултрамаратона www.1000balkan.com.
-------------
Multi Kulti Collective (МултиКулти Колектив) е българска организация с нестопанска цел, която подпомага интеграцията и повишава информираността за чужди култури и етнически малцинства публично, чрез представяне на техните обичаи, храни, занаяти, песни и традиции. Набират средства за серия от 7 културни, образователни и спортни събития в София с участието на най-малко 200 деца на българи и чужденци от всички мигрантски общности в България (включително бежанци) на възраст между 6 и 18 г.
Фондация „Дечица“ е посветена на децата, лишени от родителски грижи. Тази година основната им цел е да осигурят психологическа подкрепа и терапия за всяко дете и доброволец, включени в програмата „ролеви модели за възрастни“. Планират да работят с професионалисти за подобряване на общото здравословно състояние, което включва спортни занимания, здравословна храна и психо терапия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар