Translate

петък, 11 ноември 2016 г.

В навечерието на 14 ноември - Световният ден на диабета „Култура без граници“ ще обедини мисиите на сдружението в подкрепа на хората с диабет в София и Плевен



На 12.11.2016 г. в Борисовата градина от 11:00 до 13:00 часа пред лятната естрада Росица Пандова – председател на СНЦ „Култура без граници“, майка на дете с диабет, професионална народна певица и музикален журналист, ще поведе „Сладкото  хоро“ в подкрепа на хората си диабет. В него ще участват много танцови фолклорни клубове, хора с диабет и съмишленици.
По време на събитието е и изложбата „Диабетът не ни спира“. Авторите и са млади фотографи, които през последните месеци обединиха усилия върху каузата да покажат , че с диабет пълноценният животът е възможен!
По същото време „Сладко хоро“ и жива изложба „Диабетът не ни спира“ в подкрепа на хората с диабет ще бъдат представени и в Плевен на площад „Възраждане“.
„Сладкото хоро е естествен завършек на целогодишната работа на „Култура без граници“. През годината организацията проведе над 20 обучения на медицински специалисти от детските градини, ясли и училищата в цялата страна на тема „Деца с диабет на училище“, едно мащабно национално обучение на деца и родители и на възрастни пациенти с диабет под надслов „Горди българи, в което основен акцент бе приложението на иновативните високотехнологични методи и средства за добър контрол над диабета,“ споделят от Сдружение „Култура без граници“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар