Translate

вторник, 15 ноември 2016 г.

2 халби бира на ден предпазват от инсулт



Пиенето на една или две халби бира на ден може да понижи риска от инсулт или
сърдечносъдови заболявания, тъй като забавя намаляването на "добрия" холестерол, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от американско изследване, съобщава ДАРИК нюз.
За целите му специалисти от университета на Пенсилвания са анализирали данни за консумацията на алкохол сред 80 000 здрави китайци, наблюдавани в продължение на шест години.
Изследователите са установили, че с течение на времето нивата на "добрия" холестеролнамаляват, но умерената употреба на алкохол, и в частност на бира, забавя този процес. Предпочитанието към по-твърди напитки не е оказало същото благоприятно въздействие. Ефектът от виното не е бил достатъчно добре проучен.
Умерена консумация се равнява на две халби бира дневно за мъжете и на една за жените.
Липопротеинът с висока плътност (HDL), известен като "добър" холестерол, има свойството да подпомага отстраняването на плаките на "лошия" холестерол (LDL - липопротеин с ниска плътност) от артериите, като по този начин понижава риска от развитие на сърдечносъдови проблеми.
Ниските нива на "добрия" холестерол са свързани с опасност от болести на сърцето като инсулт и инфаркт, напомнят експертите.

novinite.bg
Снимка: Novini.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар