Translate

вторник, 15 ноември 2016 г.

Оргахим пуска специална настилка - иновация за българския пазар, имаща малко аналози в чужбина



DEKO di marmo представлява декоративна подова настилка от естествени мраморни камъчета, свързани с UV-устойчива епоксидна смола. Покритието е с подчертани естетически, дрениращи, противохлъзгащи и звукопоглъщащи функции. Настилката е без аналог на българския пазар и съчетава елегантността на италианския мрамор с функционалността на чистата епоксидна смола, като придава естествен стил и комфорт на зоните в които е положена настилката.
Съставът и външния вид на покритието го прави особено подходящо при изграждането на: алеи и велоалеи; тротоари; зони около фонтани и басейни; подходи към гаражи и паркинг зони; СПА центрове;  изложбени зали  и шоуруми;  магазини и офиси; фоайета, входни пространстви и др.
DEKO di marmo се добива от естествен италиански мрамор, като всички камъчета са гладки и със заоблени ръбове, което придава приятно усещане при допир с настилката.
Клиентите имат възможност за избор измежду  14 цвята, като те могат да се комбинират за достигането на множество различни естетически решения. Смолата, която се използва, подсилва естествения цвят на мраморните частици и им придава постоянен гланцов (мокър) ефект.
Според нуждите на клиента, настилката DEKO di marmo може да бъде с отворена или със затворена структура. При отворената структура, освен естетическата и противохлъзгащата функция, водеща е и дренажната способност на настилката. Този вариант е особено подходящ за приложения около басейни, алеи, фонтани, паркинг зони и др. Затворената структура се получава чрез добавяне на допълнително количество прозрачна смола, което придава водоплътност на настилката (не позволява преминаването на течности). Това спомага за лесната и поддръжка и почистване, особено при разливи.  При този вариант водеща е декоративната функция на настилка (търсена в заведения за обществено хранене: барове, ресторанти, кафенета, сладкарници и др.) И при двете структури покритието е и химически и механично устойчиво с противохлъзгащ ефект.

Няма коментари:

Публикуване на коментар