Translate

петък, 4 ноември 2016 г.

Българската компания „Фуджияма Трейдинг“ сертифицира внос от Япония на зелен чай в оригинални опаковки



Най-здравословната напитка е с повече от 12-сет вековна традиция в ежедневието на
хората, както в страната на изгряващото слънце, така и в много страни по света.
Гостите на събитието, сред които бе и Кибаяши сан- секретар по културните въпроси на посолството на Япония у нас, имаха възможността да опитат, както „Сенча“ – ежедневният за японците чай, така и „Матча“, считан за най-здравословния чай на планетата, тъйкато съдържа 16 различни аминокиселини, 8 пъти повече бетакаротин от спанака и 70 пъти повече антиоксиданти от портокаловия сок.
„Зеленият чай е продукт, който се е доказал – това, което ме впечатли е уважението, което имат японците към зеления чай. То е огромно и не случайно са го ползвали като лекарство в миналото. Днес те пият зелен чай през целия ден, аз самият съм заменил вече водата с чай. Ако приемате по 700 милилитра зелен чай дневно сами ще се убедите в благоприятния му ефект върху организма ви“, сподели Ивайло Колев, съдружник във „Фуджияма Трейдинг“.
В тази връзка д-р Райна Стоянова, нутриционист и диетолог, сподели:
„Винаги на всеки пациент без значение дали е на хранителен режим или не, препоръчвам да се пие зелен чай, защото той е източник на здраве и младост. Зеленият чай неутрализира свободните радикали, които са продукт на стреса, на който сме подложени ежедневно. Зеленият чай ускорява метаболизма с повече от 30 процента и намалява кръвната захар, като по този начин предпазват от диабет.
Японският зелен чай „Матча“е супер храна, която влезе в годишната класация на
супер храните, заедно със “Сенча“ и „Гьокуро“. Според последни международни проучвани те имат изключително антиракови свойства. В префектура Шизуока, където се отглежда зеления чай, степента на ракови заболявания е необичайно ниска, дори и за японските стандарти, така, че ние трябва да се възползваме максимално от ползите на зеления чай, защото той е една цяла култура.”
Всеки един от трите вида зелен чай, които „Фуджиама Трейдинг“ внася в България има специфични аксесоари, които също се внасят от страната на изгряващото слънце. Повечето от тях са ръчно направени/ рисувани и представляват част от японската култура.
При приготвянето на зеления чай трябва да се е спазват установените правила при приготвянето м, , а именно - използване на изворна вода, правилна температурна запарка и съобразяване количеството вода с дозата зелен чай.
Българските потребители вече могат да поръчат оригинален зелен японски чай и аксесоари от електронния магазин на компанията www.ocha.bg, както и да се направят заявки за презентации и дегустации.


Няма коментари:

Публикуване на коментар