Translate

петък, 4 ноември 2016 г.

Sanofi отбелязва силно представяне през третото тримесечие на 2016 г. с ръст от 3% на агрегираните продажби на компанията



 Оливие Брандикур, Главен изпълнителен директор на Sanofi коментира:
„Постигнахме силни продажби през третото тримесечие на годината и можем да отчетем
положителен ефект от направените спестявания и действия за по-висока ефективност върху финансовото ни представяне, произтичащи от една по-фокусирана организация. В състояние сме да повишим прогнозата си за доходността на акциите през 2016 г. Освен това продължихме да работим целенасочено за успешното лансиране  на пазара на ключови лекарства.“
Размяната на продуктовото  портфолио с Boehringer Ingelheim в областта на лекарствата без лекарско предписание върви по план и ще приключи до края на годината.
Намаляването на разходите ще достигне 1.5 млрд. евро до 2018 г.
Агрегираните продажби на Групата са в размер на 9.652 млн. евро, като бележат ръст от 3%.
Доходността от акциите на Sanofi достигна ръст от 4.0%, до 1.30 евро, при постоянен обменен курс, с увеличение от 1.5% на годишна база.
На базата на представянето на компанията за първите девет месеца, Sanofi очаква ръст на доходността от акциите си между 3 и 5 % за цялата 2016 г., при постоянен обменен курс и изключване на непредвидени големи нежелани събития.
Взето е решение за отделяне на Генеричния бизнес на Sanofi в Европа и последващата му продажба през следващите 12-24 месеца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар