Translate

вторник, 22 ноември 2016 г.

Дует Weil покори Лас Вегас


Българи спечелиха Грами за модерна класическа музика


Мая и Пламен (Папи) Ковачеви, известни повече като струнен дует Weil, се завърнаха от Щатите с престижно отличие в категорията “Най-добри инструменталисти”. Преди броени дни
в Лас Вегас те пребориха конкуренция от цял свят и бяха обявени като едни от фаворитите на наградите Most Famous Awards Show 2016. Бронзовата статуетка, която получиха е еквивалент на наградите Грами в областта на модерната класическа музика. Наградата от Most Famous Awards Show 2016 включва и запис за световна музикална компания.
Отличието им бе връчено в хотел Ballys, където се провеждат големите шоу програми във Вегас. Водещи на церемонията бяха Мат Галант от MTV и Естер Голдбърг, американски актьор и шоумен.
Събитието протече като концерт, който откри дует Weil с авторски парчета, както и техни версии на класика и рок.
Мая и Папи са заедно на сцената и в живота от 7 години и имат три деца.
И двамата имат класическо музикално образование -  НУМТИ „Д. Петков“ в град Пловдив.
След това Мая продължава образованието си в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, а Пламен завършва Московския държавен институт за изкуства и култура. През 2009 г. те сформират дует Weil, чието име е съкращение от думите Wonderment, Emotion, Inspiration, Love. В творчеството си Мая и Папи непрестанно експериментират с ефектите от съчетанието на цигулката и китарата, двата класически инструмента, които те първи са обикнали. Любимият им стил е неокласически и мелодичен рок.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар