Translate

петък, 16 декември 2016 г.

Само един на четирима българи е доволен от личното си финансово положение



15% смятат, че икономическата ситуация в страната днес се е подобрила, в сравнение с преди 6 години. 20% твърдят, че домакинството им живее по-добре сега, отколкото през 2010 г., показват данните от третия доклад на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), сред жителите на страните, в които банката има дейност, пише Труд.
37% от хората у нас са доволни от живота си през 2016 г. – процент, който е много по-нисък спрямо средния за Югоизточна Европа.
40% от българите предпочитат пазарна икономика пред всяка друга форма на икономическа система, а 24 на сто смятат, че плановата икономика може да бъде по-добро решение.
Според 44% от анкетираните здравеопазването в страната е на доста ниско ниво и се нуждае от допълнителни държавни средства.175 настояват за повече пари за пенсии, а 14% – за инвестиции в образованието.
Гърците са най-нещастните жители на Европа, показва още докладът. Над 92% от тях признават, че дълговата криза ги е засегнала, като 76% от домакинствата са усетили свиване на дохода заради намаляването на заплатите и пенсиите или нарастване на безработицата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар