Translate

четвъртък, 22 декември 2016 г.

В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се проведе коледно парти на радостта



Това бе най-трогателното коледно парти на децата, родени след първите животоспасяващи вътреутробни операции в България. За първи път на едно място се
събраха десетките малчугани, които получиха шанс за живот и днес радват своите родители благодарение на успешните операции на плода, извършени за първи път у нас от ръководителя на отделението ни по фетална медицина д-р Петя Чавеева в екип с проф. Атанас Щерев.
„Стараем се да внедряваме в България най-съвременните методи на лечение – това е огромна полза за обществото. На това единствено по рода си коледно парти поканихме и специалисти от други лечебни заведения, участвали в подобряването на здравословното състояние на спасените деца след раждането им, за да изразим благодарността си от възможността да работим екипно за развитието на медицината в България и да достигнем до радостния миг да виждаме тези прекрасни семейства, сбъднали мечтата си да имат свое бебе“, каза по време на събитието д-р Петя Чавеева, която представи пред събралите се родители, деца, медии и колеги специалисти естеството на процедурите и как беше даден шанс за живот на още неродените бебета. Нейните думи бяха по-скоро емоционални и не разкриваха в дълбочина медицината, за да тържествуват емоциите. Думите на д-р Чавеева върнаха присъстващите родители към онези мигове, когато са се борили за живота на своето все още неродено бебе. В крайна сметка сълзите бяха от щастие, а Медицински комплекс „Д-р Щерев“ беше озарен от хиляди усмивки.
Най-малките участници на тържеството – прекрасните дечица, имаха удоволствието да получат специални подаръци и да се снимат със Снежанка и Дядо Коледа. И всичко това се случи до Елхата на радостта, която беше украсена само няколко дни преди тържеството с десетките изпратени от щастливите родители – пациенти на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, биберони, чорапчета и лигавници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар