Translate

понеделник, 30 януари 2017 г.

Американски смартчасовник предупреждава за простуда 12 часа преди да се разболеем


Екипът на проф. Майкъл Снайдър от Станфордския университет провел тестове с 43-ма студенти доброволци в продължение на 11 месеца. Те трябвало да носят смартчасовници, регистриращи техните медицински показатели. По време на експериментите били предварително фиксирани 8 от появилите се впоследствие 8 простудни заболявания, предаде БТА. 
Екипът установил, че половин ден преди доброволците да се разболеят, сърдечният ритъм и телесната температура им се покачвали, а нивата на кислород спадали. "Нашата апликация бие алармата, че нещо не е както трябва в организма ни, преди да осъзнаем, че се разболяваме. Ако тази аномалия продължи повече от два часа, сигурно е, че ни предстои болестно състояние", изтъква проф. Снайдър. В такива случаи пулсът се увеличава с 5-10 процента в сравнение с нормалните нива.
Апликацията ще предупреждава потребителите за предстоящата простуда и тя ще може да бъде лекувана още в зародиш и да се справяме с нея по-бързо.
Проф. Снайдър предвижда новата апликация да се появи на пазара до две години и тя да бъде използвана като пълноценен медицински уред, съобщава в. "Дейли мейл".

Снимка: TechNews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар