Translate

понеделник, 30 януари 2017 г.

Втората сесия на Лидерска академия на Съвета на жените в бизнеса в България събра директори на 23 училища от София и региона



Лектори в Лидерската академия са утвърдени специалисти от сферата на управление на човешките ресурси, както и топ мениджъри с доказан опит в ръководството на водещи
български и международни компании. Програмата за квалификация на директори на училища е продължение на вече утвърдилата се Лидерска академия на Съвета на жените в бизнеса в България, която се провежда успешно за трета поредна година и е насочена към обучението в лидерство и т. нар. „меки умения на жени на средни мениджърски позиции и жени-предприемачи, развиващи и ръководещи собствен бизнес.Инициативата e съвместна с Парламентарната комисия по образованието и науката.
В рамките на проведената сесия ръководители на 23 училища в София и региона участваха в интерактивно обучение по стратегическото планиране, неговото усъвършенстване и прилагането му в образованието.
„Благодаря на домакините от UniCredit Bulbank за възможността да направим нашето обучение в този модерен бизнес център. Днешният модул от Лидерската академия не е насочен към изучаване на теория, а ще се проведе под формата на интерактивно обучение за овладяване на нови техники за стратегическо планиране.Надяваме се това да ви послужи после при изработването на вашите стратегии. Обмяната на опит между бизнеса и образованието ще ни даде нови хоризонти, за да може успешни директори на училища да развиват съвременното училище, което подготвя бъдещите лидери за бизнеса и обществото”, приветства участниците Валентина Диканска, изпълнителен директор на Съвет на жените на бизнеса в България.
Събитието се състоя под формата на симулация в реална бизнес обстановка с активно участие от страна на  всички директори на училища, включени в програмата за лидери. Обучението акцентира върху нови интерактивни техники, свързани със стратегическото планиране. Директорите на български училища се запознаха с новите наредби за оценка на качеството и стандарти за определяне на качеството в институциите.


Няма коментари:

Публикуване на коментар