Translate

вторник, 31 януари 2017 г.

Бившият здравен министър д-р Таня Андреева: Ще следя промените, които д-р Семерджиев ще направи



„Д-р Илко Семерджиев беше човекът, който инициира реформата за здраве навремето и това как тя трябва да завърши. Надявам се той да си е направил анализ тогава на случващото се и сега да му е по-лесно да оправи недостатъците. В тази система се изискват много промени, за да работи тя по-добре. Само д-р Семерджиев знае как трябва да приключи реформата в здравеопазването”, каза Андреева за служебния министър в предаването на БТВ „Лице в лице”.
„Ще следя с огромен интерес промените, които д-р Семерджиев ще направи, въпреки че знам колко е трудно да постигне резултат в рамките на няколко месеца. Светът и големите реформи са за смелите. Ако в тези месеци той докаже, че това е правилният път и положи основите на промяната, без съмнение всеки следващ министър би го продължил”, допълни тя.
По повод твърденията на бившия здравен министър д-р Петър Москов, че системата за пръстова идентификация в болниците е спестила много пари на държавата, д-р Андреева каза, че дълбоко се съмнява в това.
„Срокът, в който работи този идентификатор беше кратък. Смятам, че тази промяна (пръстовият отпечатък) трябва да се премахне, защото дори в Европа няма такава система”, каза тя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар