Translate

вторник, 31 януари 2017 г.

Служебният министър по здравеопазване д-р Илко Семерджиев: Целта ми ще бъде здравната система да се успокои



Публикацията е от официалния фейсбук профил на д-р Илко Семерджиев

Скъпи приятели,
 
Благодаря ви за поздравленията, добрите думи и доброто отношение!
Уверявам ви, че ще направя всичко възможно, за да оправдая доверието ви. Зная, че във вербалното пространство на политиката лъжата често е на въоръжение и затова държа да кажа следното – от мен очаквайте респект към фактите, максимално възможната обективност и служба в обществен интерес. Зная, че при липсата на законодателен орган е много трудно да се направят значими промени в здравната система, но все пак могат да бъдат възстановени някои баланси, както и да бъдат поправени някои грешки.
Целта ми ще бъде здравната система да се успокои; нормативният хаос да бъде намален; колегите да получат по-предвидима среда, за да могат да планират живота си, а хората да могат да разчитат повече на тях и на здравеопазването като цяло.
Съзнавам, че въпреки късия срок очакванията към мен ще бъдат големи и ще дам всичко от себе си, за да постигна подобрения. В едноседмичен срок ще вляза в документалната и фактическа информация за здравната система, след което ще оповестя завареното и ще очертая параметрите на решенията, с които биха могли да се постигнат подобрения.
Ще се наложи да работя и в други области на социалната политика, но вярвам, че ще мога в МЗ да формирам добър екип, който ще се грижи за изпълнението на решенията. Сигурен съм, че макар и за няколко месеца ще постигнем възможното, за да отчетем напредък и да оставим здравеопазването и държавата в по-добро състояние.

Илко Семерджиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар