Translate

понеделник, 9 януари 2017 г.

Проф. д-р Букет Ерер Дел Кастелло, получила признание като един от най-добрите детски хематолози в Италия и Турция, ще гостува в България през януари




Тя ще посвети част от времето си в София (20 и 21 януари) на безплатни консултации за деца
с хематологични заболявания - таласемии, левкемии, имунодефицитни заболявания, костномозъчна недостатъчност, нарушения на имунната система, генетични и онкологични заболявания.
Те трябва да предоставят на място всички медицински документи, с които разполагат до момента, както и да се запишат предварително на тел. 0895 770 869 или 0879 977 401.
 Проф. д-р Дел Кастелло ще бъде у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят във всяка медицинска област.
В момента проф. д-р Букет Ерер Дел Кастелло ръководи Педиатричния център за трансплантация на костен мозък в Университетска болница „Йедитепе“ в Истанбул. Има придобити специалности по „Педиатрия“ и „Детска хематология“.
В периода 1982-1990 г. работи последователно в държавни и университетски болници в Истанбул и Анкара. Впоследствие се премества в Италия, където продължава кариерата й до 2003 г. в Центъра за трансплантация за костен мозък в Песаро.
През 2005-2006 г. работи в Международния център за трансплантация на костен мозък към Университета „Тор Вергата“ в Рим.
През 2012 г. проф. д-р Букет Ерер Дел Кастелло е удостоена с Орден за заслуги към Италианската Република, за достойна служба в сферата на лечението със стволови клетки и социално отговорни проекти.
Изследванията на костния мозък и стволовите датират от началото на миналия век, а към днешна дата в повече от 600 центъра по света се осъществяват над 60 000 трансплатации на стволови клетки годишно, отбелязва проф. д-р Дел Кастелло. Този мултидисциплинарен метод се прилага при заболявания, които не могат да се излекуват с конвенционално лечение и при заболявания с опасност за живота.
Успехът при този тип лечение зависи от много фактори, но най-вече от самия пациент и стадия на заболяването му, степента на съвместимост между пациента и донора, пола и възрастта им, както и от вида на трансплантацията. Най-добри шансове за успех дават начален стадий на болестта и добро общо състояние на пациента, твърди проф. д-р Дел Кастелло.
Трансплантация на стволови клетки се прилага най-често при деца с остри левкемии, следвани от такива с вродени структурни нарушения като средиземноморска анемия и сърповидноклетъчна анемия, недостатъчност на костен мозък, нарушения в имунната система и други наследствени заболявания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар