Translate

понеделник, 30 януари 2017 г.

Първият Фестивал за Българска Музика в Лондон е факт



Лондончани ще честват Националния празник на България с концерти на Мария Илиева, Любо Киров, Деси Добрева и Михаела Филева. Това ще се случи на Wild Rose BG Music Festival. Събитието има за цел да промотира и утвърди българската музика и култура във Великобритания.
Wild Rose BG Music Festival е първият български музикален фестивал в Лондон, който ще се проведе в зала The Grand в Clapham.
На 3-ти март от 19:30 до 22:00 часа на сцената ще се качат Михаела Филева и Деси Добрева, а на 4-ти март фестивалната програма ще продължи с участието на Любо Киров и Мария Илиева (от 19:00 до 21:30 часа).
Организаторите обещават незабравима комбинация от музика, танци и официален прием преди началото на концерта, на който лондончани ще могат да се насладят на традиционни български продукти.
Фестивалът е организиран от White Rose HQP с директор и основател Ива Ангеличева. В момента тя завършва бакалавърска степен по Музикален Бизнес и Мениджмънт на изкуствата в Лондон. Това е първият мащабен проект за търновката, която е една от най-успешните възпитанички на музикално студио “Румина“ във Велико Търново. През годините е спечелила безчет награди за Велико Търново и България от национални и международни конкурси. Сред най-големите ѝ успехи са номинация за участие в Световния шампионат на изкуствата в Холивуд, Франкофонския фестивал в Амстердам, финал в Х Фактор с групата “LOLLIPOP”, призове от конкурси в Малта, Италия, Литва, Румъния, Македония, Молдова. Тя е четирикратен носител на Национална стипендия на Министерството на образованието и науката за деца с доказан талант.

Няма коментари:

Публикуване на коментар