Translate

сряда, 22 февруари 2017 г.

Смартчасовник предупреждава за простуда 12 часа преди да се разболеем



Американски учени разработват ново мобилно приложение, което ще ни предупреждава за предстоящаа простуда, 12 часа преди да се разболеем от нея, и тя ще може да бъде лекувана още в зародиш и да се справяме с нея по-бързо, пише в. "Дейли мейл".
Екипът на проф. Майкъл Снайдър от Станфордския университет провел тестове с 43-ма студенти доброволци в продължение на 11 месеца. Те носили смартчасовници, регистриращи техните медицински показатели - телесната температура, пулс и нивата на кислород в организма им. По време на експериментите били предварително фиксирани 8 от появилите се впоследствие 8 простудни заболявания, предаде БТА.
Екипът установил, че половин ден преди те да се разболеят, сърдечният ритъм и телесната температура им се покачвали, а нивата на кислород спадали. В такива случаи пулсът се увеличава с 5-10 процента в сравнение с нормалните нива.
"Нашата апликация бие алармата, че нещо не е както трябва в организма ни, преди да осъзнаем, че се разболяваме.Ако тази аномалия продължи повече от два часа, сигурно е, че ни предстои болестно състояние.", изтъква проф. Снайдър.


Проф. Снайдър очаква новата апликация да се появи на пазара до две години и да бъде използвана като пълноценен медицински уред.

Няма коментари:

Публикуване на коментар