Translate

сряда, 1 февруари 2017 г.

Д-р Димитър Петров се връща на поста подуправител на НЗОК



Той ще бъде назначен, след като управителят на касата д-р Глинка Комитов отстрани досегашния подуправител Иванка Кръстева. Тя бе спрягана като доверен кадър на бившия здравен министър д-р Петър Москов и преди да отиде в касата, работеше в правния екип на министерството.
Публична тайна бе, че д-р Комитов и Кръстева не успяват да намерят общ език в работата. Двамата никога не се появяваха на едни и същи публични събития, а касата бе представлявана предимно от Кръстева. Д-р Петров има богат опит в НЗОК, бил е и директор на институцията. Той подаде оставка през септември 2015 г., като обясни по-късно мотивите си: "заради непреодолими различия с политиката, водена от министъра на здравеопазването Петър Москов, която се опитва да наложи върху здравната каса“.
Тогава той каза, че решението е взето по взаимно съгласие. Конкретният повод бе споразумение между касата и фармацевтичните фирми, което д-р Москов въведе и с което д-р Петров не беше съгласен. Той предупреди, че чрез споразумението се облагодетелстват няколко фирми и че ще отпаднат големи групи пациенти, както и че предстои връщане на административните бюджети в болниците.

fakti.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар