Translate

понеделник, 13 февруари 2017 г.

LG И Google си партнират в разработването на първите часовници с Android Wear 2.0



Глобалният дебют бе в САЩ на 10-и февруари, а след това първите в света смарт часовници ще бъдат достъпни в Европа и Азия чрез Google Store. По-късно през този месец ще бъдат
LG WATCH Style
избрани и магазините, в които ще се предлагат продуктите.
LG Watch Sport и LG Watch Style, захранвани от Qualcomm® Snapdragon™ Wear 2100 процесори за преносими технологии от следващо поколение, са първите часовници с Android Wear 2.0. И двата часовника имат вграден Google Assistant (поддържа английски и немски език), а LG Watch Sport поддържа Android Pay с технология NFC. В допълнение, тези две умни устройства осигуряват подобрен потребителски интефейс, повече възможности за изпращане на съобщения и иновативни фитнес функционалности с Google Fit.
Посредством Google Assistant потребителите могат да отговарят на съобщения, да настройват напомняния или да питат за насоки, само със задържане на бутона за включване или казвайки “Ok Google”. Освен това, с помощта на Google Fit всеки може лесно да проследи фитнес целите си докато извършва различни физически упражнения и тренировки. Като допълнение, клиентите имат възможност да изтеглят своите любими приложения директно от Google Play Store на часовника си.
LG Watch Sport и LG Watch Style притежават кръгли дисплеи с въртящ се страничен бутон за лесна и удобна навигация. С елементарно завъртане на бутона с пръст всеки би могъл да прочете съобщенията си или да разгледа менюто с приложения и известия. Адаптивните циферблати дават възможност за преглеждане на до 8 режима за навигация, така че потребителите да могат да видят важната за тях информация по възможно най-лесния начин. Android Wear 2.0 подобрява и възможностите за писане и четене съобщения директно от часовника, използвайки клавиатура. Запазена е и функцията за готов отговор от Smart Reply, който с времето се усъвършенства от технологията на Google за машинно обучение.
LG Watch Sport може да бъде наистина напълно самостоятелен, предлагайки много повече функционалности от обикновен умен часовник. Той е проектиран за потребителите, които се наслаждават на динамичен и атлетичен начин на живот. Новият LG Watch Sport е първият Android Wear, който използва Snapdragon Wear 2100 и 4G LTE свързаност, осигуряващи му разнообразие от независими функции, които премахват необходимостта от използване на телефон. Часовникът може да работи с приложения без телефон и предлага вграден GPS – доста полезна функция за бегачи и атлети. Благодарение на факта, че часовникът поддържа Android Pay [1], притежателите му могат да извършват безконтактни разплащания като просто допрат часовника си до четеца.
Устройството предлага ярък 1,38-инчов кръгъл P-OLED дисплей и тяло, направено от 316L неръждаема стомана. Други впечатляващи особености са Gorilla Glass 3 и трайната термопластична полиуретанна лента с рейтинг на устойчивост срещу прах и вода IP68. LG Watch Sport притежава PPG сензор, за изключително точно отчитане на сърдечния ритъм както по време на упражнения, така и на почивка.
LG Watch Style е малък, тънък и стилен аксесоар, направен за хора, които искат да имат умен часовник с елегантен външен вид и практична функционалност. Новият LG Watch Style предлага всички удобства, в комбинация с атрактивен дизайн в три ярки цветови гами: сребърна, титаниева и розово златна. Сменяемите ленти позволяват на потребителите да персонализират часовника, така че той да се съчетава напълно с настроението или облеклото им. С дебелина от едва 10,79 мм, часовникът е достатъчно тънък, за да се побере под всеки ръкав, а рейтингът IP67 за водо и прахоустойчивост позволява да се носи дори в проливен дъжд.
Екипът на LG, заедно с партньорите ни от Google, успя да интегрира огромен брой иновативни технологии в LG Watch Sport и LG Watch Style. Това динамично дуо от устройства предлага както модерни функционалности за персонализация, така и удобство, за да обслужи нуждите на различните си потребители“, заяви Джуно Чо, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company.
“Android Wear 2.0 се фокусира изцяло върху по-доброто и бързо изпълнение на умните часовници – включващи циферблати, доставящи данни, бързо и гладко изпращане и получаване на съобщения, нови фитнес възможности и цялостно преживяване, осигуряващо на потребителите множество услуги – от проследяване на тренировките до мотивация чрез музика. За нас беше удоволствие да работим тясно с LG Electronics, за да създадем напълно интегрирани хардуер със софтуер за несравнимо потребителско преживяване, използвайки пълния спектър от предимства и иновативни функционалности на Android Wear 2.0, идващ с двата нови флагмански часовника на LG”, заяви Дейвид Сингълтън, вицепрезидент на Android Engineering в Google.
LG Watch Sport и LG Watch Style ще бъдат представени на изложението MWC 2017 в Барселона, Испания, от 27-и февруари до 2-ри март.
Цени и допълнителна информация за поръчка ще бъдат обявени на локално ниво.
LG WATCH Sport

Ключови спецификации на LG Watch Sport:
·         Чипсет: Qualcomm® Snapdragon™ Wear 2100 с 4G LTE
·         Операционна система: Android Wear™ 2.0
·         Дисплей: 1.38-инчов P-OLED дисплей (480 x 480 / 348ppi)
·         Размер: 45.4 x 51.21 x 14.2мм **
·         Памет: 4GB eMMC / 768MB LPDDR3
·         Батерия: 430mAh
·         Мрежа: LTE / 3G /Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.2 LE / NFC
·         Сензори: 6-Axis (Accelerometer / Gyro) / Барометър / PPG / GPS / Ambient Light сензор
·         Цвят: Титаний / Тъмносиньо
·         Други: Прахо и водоустойчивост (IP68) / Високоговорител / Микрофон / Безжично зареждане
Ключови спецификации LG Watch Style:
·         Чипсет: Qualcomm® Snapdragon™ Wear 2100
·         Операционна система: Android Wear™ 2.0
·         Дисплей: 1.2-инчов P-OLED дисплей (360 x 360 / 299ppi)
·         Размер: 42.3 x 45.7 x 10.79мм
·         Памет: 4GB eMMC / 512MB LPDDR3
·         Батерия: 240mAh
·         Мрежа: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.2 LE
·         Сензори: 6-Axis (Accelerometer/Gyro) / Ambient Light сензор
·         Цвят: Сребристо / Титаний / Розово злато
·         Други: Прахо и водоустойчивост (IP67) / Микрофон / Безжично зареждане





.

Няма коментари:

Публикуване на коментар