Translate

сряда, 22 март 2017 г.

В 10 български града ще бъдат изградени атрактивни публични локации



30 предложения на различни организации от страната кандидатстваха по отворената покана „Да променим 10 населени места в България“, отправена от сдружение BG Бъди Активен.
 След оспорвана конкуренция на предложения, изготвени от местни неправителствени организации, бяха избрани десетте града, в които ще се реализира проект The Spot. София, Карлово, Калофер, Казанлък, Враца, Самоков, Добрич, Берковица, Плевен и Сандански са градовете, в които ще бъдат изградени нови атрактивни публични локации - мултифункционални открити пространства за спорт, култура и социални дейности.
The Spot е най-новият проект, иницииран от сдружение BG Бъди Активен, целящ да преобрази 10 градски пространства в различни градове в България и да ги превърне в предпочитано от младите хора място за дейности на открито. Идеята се реализира за първи път в България и е вдъхновена от т.нар. PlaceMaking движение в Европа и САЩ, което предизвиква гражданското общество активно да участва в процеса по сътворяване на атрактивни публични места. Проектът се организира в България с финансовата подкрепа на Фондацията на Coca-Cola.
Кандидатите, които ще се включат в проекта ще трябва да изградят добро партньорство с местната общност, да подпомагат организирането и провеждането на обществени обсъждания за споделяне на идеи, да информират местната общност за развитието на проекта, да положат усилия за мобилизиране на гражданската общност за полагане на доброволен труд при изграждането на пространството. Избраните неправителствени организации, които ще реализират проект в техните градове са:
"Младежки и граждански инициативи в Розовата долина" – Карлово
СНЦ "Млади, активни, креативни" – Калофер
СНЦ "М. И. В" – Казанлък
Младежки център - Враца
Сдружение за младежка култура и съвременни изкуства “Радар” – София
SEED Foundation – Самоков
Сдружение "Черноморски център за развитие" – Добрич
Artpodium / Aртподиум - Берковица
МАДЮТК-България/Международна академия за детско-юношески туризъм и краеведство – Плевен
Сдружение "С идея за бъдещето - спорт, образование, култура" – Сандански

Няма коментари:

Публикуване на коментар