Translate

петък, 10 март 2017 г.

С „Д-р Хеър филър” - отлични резултати при реактивно падане на косата, вследствие на бременност, силен стрес, заболяване, хормонален дисбаланс



Д-р Ана Пейкова от клиника Дерма ЕЛИТ: Вече има надежда за дамите с хормонално оредяване на косата, за косопада при стрес и началното оплешивяване при мъжете.
За първи път в света се прилага хиалуронов филър с пептиден комплекс, който възстановява растежа на косата и стимулира космения фоликул. Методът е наистина много ефективен и успешен, но трябва да има поне една луковица (космен фоликул), от която да порасне косъм. Самият филър пък води до увеличаване на размера на космения фоликул, което вече стимулира растежа на нова коса. Клинични проучвания доказват, че 15-ия ден се вижда резултатът от терапията. Добре е да се направят четири процедури през две седмици. „Боденето” става през определено разстояние по усмотрение на дерматолога в зависимост от вида на косопада.
Ако той се дължи на вътрешно заболяване, то трябва да се лекува паралелно с инжектирането на филъра в скалпа, защото после може да се окаже късно. В случай на разреждане на косата при мъжете в началото на оплешивяването, е хубаво да се започне от мезотерапията за коса. Самото убождане дори стимулира космите да растат. Не случайно косопадът се е лекувал чрез затопляне, с капсайцин, което е силно загряващо средство. То активира кръвообращението, а от там се „събуждат” и космените фоликули.
Разреждането на косата при жените обикновено е в предната част на скалпа, например и с филър се третира само тази зона. Добре е процедурата да се съчетава с други специално предписани продукти против косопад.
Ако той се дължи на хормонални проблеми, мерки трябва да се взимат паралелно, защото има опасност косата да опада, докато се регулират вътрешните процеси в организма.
След два месеца може да очаквате категорично подобрение.
Любопитното е, че освен че намалява загубата на коса, хиалуроновият филър води до пигментиране на косъма - в определен момент, той може да избелее вследствие на силен стрес, а при третиране цветът му се възвръща по естествен път. Това се дължи на биомнетичните пептиди с продължително освобождаване, които се съдържат в „Д-р Хеър филър”.
Показанията за използването му са косопад при мъже и жени, рядка коса при мъже и жени, след трансплантация на коса с цел повишаване ефективността на процедурата. При пациенти с по-тежък косопад, това е комбинативна терапия.
Аз комбинирам хиалуроновите филъри с мезотерапия за коса, която съдържа витамини за още по-добър и качествен резултат. Също така съчетавам процедурата с мезотерапия за коса с хиалуронова киселина, при която резултатът е биостимулиращ ефект и хидратация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар