Translate

понеделник, 3 април 2017 г.

ООН: С над 30% се е увеличил броят на гладуващите в света през 2016 г



108 милиона души достига броят на гладуващите хора в света през 2016 г. В съвместен доклад ООН и ЕС посочват, че това е с 35 процента повече в сравнение с предходната година, предаде АФП. Докладът се основава на няколко методологии за изчисляване и е плод на сътрудничество между ЕС и няколко агенции на ООН, плюс специализирани регионални организации и агенцията за международна помощ на САЩ, пише Труд.
В доклада се констатира, че тази хранителна несигурност при осигуряване на прехраната може да се задълбочи през настоящата година, като гладът вече застрашава директно четири зони – Южен Судан, Сомалия, Йемен и Североизточна Нигерия.
Понятието хранителна несигурност се използва за хора, страдащи от остро недохранване, които нямат възможност по един траен начин да подсигурят енергийните нужди на организма си и са принудени например да избиват добитъка си, за да оцеляват. В девет от десетте най-тежки хуманитарни кризи през 2016 г. гладът е бил причинен от граждански конфликти. Сушата и необичайни дъждове, породени от феномена Ел Ниньо също са допринесли.



novinite.bg
Снимка: Investor.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар