Translate

четвъртък, 20 април 2017 г.

Великденско чудо: 5-годишният Михаил проговори след лечение в барокамерата на УМБАЛ Бургас



Семейството на детето пътува от Раднево до Бургас за процедури в барокамерата

За семейството на 5-годишния Михаил Георгиев от Раднево този Великден е един от най-щастливите. А причината е, че момченцето вече може да говори след терапия в барокамерата на УМБАЛ Бургас.
„Доскоро синът ми издаваше само звуци. Наши познати ни посъветваха да опитаме лечение в барокамера и така се свързахме с д-р Даниела Люцканова  от УМБАЛ Бургас. Проведохме първия курс от терапията през октомври миналата година и в следващите месеци ефектът бе чудодеен. Виждаме го както ние, така и учителите в детската градина. Михаил вече казва отделни думи и словосъчетания, научи българската азбука, а след това и английската,  може и да брои до 10”, казва с усмивка бащата Минчо Георгиев. На Великден семейството приключи и втория курс от терапията, с надеждата този път ефектът да е дори по-голям.
Георгиеви имат  по-голямо дете, което страда от малформативен синдром и е със 100% инвалидност. Заради това двойката реагира много бързо, когато  забелязва, че няма развитие в речта на по-малкия им син. Михаил първоначално  посещава логопед и ресурсен учител, но когато отново няма напредък, започват да се интересуват от други форми на терапия. След препоръка от познати, решават да се доверят на лечение в барокамера и не бъркат. Малко след първия курс на  хипербарната оксигенация, Мишо  се концентира за по-дълго, има по-добра координация на ръцете и най-важното – говори. За първи път казва ясно и думата мама.
„Добрите резултати, които постигнахме, са обща заслуга. Много помогна това, че родителите реагираха  навреме. Те се свързаха с мен за  консултацията  и ми се довериха изцяло за терапията. Паралелно с това Михаил продължава да ходи при логопед и ресурсен учител, което надгражда терапията”, споделя д-р Даниела Люцканова, която е сертифициран специалист по хипербарна оксигенация с над 10-годишен опит.  По време на курсовете, всеки ден семейството от Раднево пътува по общо 3 часа, но е категорично, че усилията си заслужават.
„Много  благодарим на лекарите от Хипербарния комплекс  към УМБАЛ Бургас - д-р Даниела Люцканова и д-р Георги Матев, които  през цялото време бяха изключително мили с нас. Надяваме се терапията да продължи да помага на Михаил”, споделят Минчо и Диляна Георгиеви.
Важно за пациентите е да знаят, че хипербарната оксигенация има изключително добър ефект при лечението на редица заболявания, защото насища клетките с кислород. Тя се прилага при диабетно стъпало,  множествена склероза, детска церебрална парализа, изгаряния, бавно зарастващи рани, проблеми със слуха, декомпресионна болест при водолази, пациенти, преживели инсулт и инфаркт, както  и при  редица други състояния. Терапията с кислород повлиява благоприятно както физическото, така и менталното състояние на пациента. Засега Здравната каса не покрива този тип лечение, но при няколко процедури, пациентите могат да ползват отстъпка. Всички, които се интересуват дали хипербарната оксигенация е подходящаза тях, могат да се консултират с д-р Даниела Люцканова на тел.: 0879 357 722, както и с д-р Георги Матев на тел.: 0878501121 (в делнични дни).

Няма коментари:

Публикуване на коментар