Translate

понеделник, 3 април 2017 г.

Безплатни очни прегледи за дегенерация на макулата в Болница „Тракия“




във връзка със Световният ден на здравето се отбелязва всяка година на 7 април. Датата е избрана с основаването на Световната здравна организация през 1948 г. Международният ден на здравето се чества и като Ден на здравния работник в България от 6 февруари 1964г.

Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация.
Тази година по повод празника Очно отделение на МБАЛ "Тракия" ще проведе скрининг с безплатни профилактични прегледи за дегенерация на макулата. Заболяването се среща обикновено след 60-годишна възраст, но тъй като през последните години показва подмладяване, подходящи за преглед са хора на възраст след 45 г. и такива с оплаквания от намалено зрение, замъгляване на зрителното поле централно, вълнообразно изкривяване на редовете при работа наблизо и/или разместване на буквите, понякога промяна в цветоусещането и илюзията, че предметите са по-малки по размер. Навременната профилактика е от решаващо значение за ранното откриване и за лечението на т.нар „влажна форма“ на макулната дегенерация.
Прегледите ще се проведат на 7 април в кабинет номер 1 на МЦ "Трета поликлиника" от 8.30 до 13.30 часа след предварително записване. Можете да запазите своя час за преглед на телефон 0895582913.
Прегледът включва изследване на зрението и по преценка оптична кохерентна томография (ОСТ) на макулата и нативна снимка на очното дъно.
За уточняване на състоянието на вашите очи може да се наложи поставяне на очни капки за разширяване на зениците.

Няма коментари:

Публикуване на коментар