Translate

понеделник, 3 април 2017 г.

Смразяващият и магнетичен психотрилър „Градината на пеперудите“ вече е и на българския пазар




За 2016 г книгата е финалист в категория „Хорър“ на най-голямата социалната мрежа за читатели в света - Goodreads. Номинацията е определена изцяло от феновете чрез техните положителни ревюта и високи оценки.
В изпълнения с новини за насилие свят „Градината на пеперудите“ е от книгите, които разтърсват и не те оставят безразличен.
Това е зловеща, напрегната и незабравима история, която ви държи будни, докато не стигнете до края.Още първият досег с героите предизвиква неутолимо любопитство, макар да е ясно, че ще трябва да преминете през ужасяващ кошмар.
Близо до усамотено имение се простира разкошна градина, където растат ароматни цветя, ехтят водопади и бродят красиви жени - отвлечени девойки, татуирани с пищни криле, за да наподобяват деликатните създания. Те са подлагани на насилие, но и обгърнати с извратена нежност и грижа като ценна колекция, която нейният създател държи да съхрани под една или друга форма.
Това място и обитателките му са на Градинаря – маниак, обсебен от красотата на жените и на пеперудите, които издига в култ. Мечтата му е да улови колкото може повече прелестни образци за демоничното си владение.
Когато съществуването на красивия затвор бива разкрито, една от оцелелите „пеперуди“ на име Мая е подложена на разпит и тя споделя потресаващата история за живота в градината и за перверзния похитетел.
Виктор Хановериан и Брандън Едисън, агенти на ФБР, са натоварени със задачата да разплетат най-ужасяващия случай, с който някога са се сблъсквали, и да подредят пъзела, който миналото на Мая представлява. Жертвата разкрива стари вражди и обрисува демоничния образ на човека, готов на всичко, за да държи красотата в плен. Но колкото повече се вслушват в свидетелствата й, толкова по-силно агентите се съмняват в нейната искреност.
Дот Хъчисън, авторката на психотрилъра, който стана хит в родината и, изследва психологията на пленничеството и на покварените умове – тяхната мотивация и смисълът, който откриват в подчиняването и тоталното отнемане на свободата и правото на живот на другите. Витиеватият и страховит разказ не се откъсва от реалността, но бомбардира читателя с непрекъснат поток от изненадващи обрати.
Тоталният успех на романа в САЩ накара писателката да обяви, че вече готви още две заглавия, в които ще поднесе други подобни случаи. Свързващото звено между трите тома ще са разследващите агенти.
Преводът на „Градината пеперудите” е на Елена Кодинова. А въздействащата корица на българското издание е на художника Живко Петров. Психотрилърът е тиражиран от издателство „Милениум“.


Няма коментари:

Публикуване на коментар