Translate

сряда, 3 май 2017 г.

10 от най-добрите ни бармани се включиха в престижния конкурс Absolut Invite




За трета поредна година у нас се състоя един от най-известните и уважавани конкурси за бармани в света - Absolut Invite. Пет отбора, съставени от представители на едни от най-популярните барове в България - Memento, Щастливото Прасе, PM, Jasmine и Martini Bar, се изправиха един срещу друг в няколко предизвикателни кръга в Jasmine Urban Gastro Bar. Барманите показаха майсторство, класа и различни умения в борбата за финала, които ще се проведе в Швеция през юни.
Всички участници бяха предизвикани да създадат най-впечатляващия Absolut коктейл, чрез който да покажат креативност и майсторски принципи на подготовка. Добри презентационни умения, бързина в миксологията, познания относно напитки и рецепти също бяха част от критериите за оценка. Тази година барманите бяха изправени и пред интерактивно изпитание с видео игра, в което показаха бързина и сръчност. Професионалистите представиха и теоритичните си познания в тест с четири категории - Absolut, нощен живот, история на напитките и специалния сензорен кръг, в които трябваше да дегустират и познаят 12 вида бял алкохол.
Специално за конкурса като жури се включиха глобалният посланик на марката Rico Dynan, известен барман и миксолог. От българска страна в журито участваха Велислава Попова, главен редактор на Дневник и Радослав Мирчев, собственик на Бар Петък и Mixtape 5.
Състезанието спечелиха Никола и Никос oт Jasmine, които ще представят страната ни на световния финал в Швеция



Няма коментари:

Публикуване на коментар