Translate

вторник, 2 май 2017 г.

Фестивал на балканската скара „Банкя Мези“ ще се проведе от 4-ти до 8-ми май




в парк „Ротонда“ в гр. Банкя. Откриващият концерт на феста ще бъде на рокдамата Милена и група „Обратен ефект“, които не само ще пеят, но заедно с радио водещата Надя и хитовото шоу на блондинките по радио „Фреш“ ще се включат в избора за „Най-секси мотор“. Всички мотористи и мото фенове ще имат възможност да участват в шеговитата надпревара с награди, която стартира на 4-ти май след 18 часа в парк „Ротонда“. Един от най-успешните ни модели Гери Дончева и Георги Енчев от известният дует - Румънеца и Енчев ще посрещнат именните си дни на фестивала в Банкя, на който ще бъдат и водещи.
„Банкя Мези“ ще предложи на всички посетители и празнични щандове с гергьовски изкушения, като чевермета, месни деликатеси и кулинарни изненади, приготвени от най-добрите майстори готвачи на Балканите.
Организаторите са предвидили и целодневни атрактивни забавления с над 1000 награди. Гостите на празника ще могат да играят на гигантски футболен билярд, бабъл футбол, голям туистър, ще могат да се включат и в състезания с радиоуправляеми колички също и в традиционните турнири по белот и табла, включително и надяждания с вкусотии. Всеки ден на феста се очакват улични уроци по български фолклор. Входът за всички събития е свободен, както и за вечерните концерти на големите гост - изпълнители - Неда Украден, Весна Змиянац, Веселин Маринов, Гъмзата, Милена Славова, Обратен Ефект, Виво Монтана, „Пиротски Трубчи“ и други. Посетителите на феста ще се насладят на празничен обеден концерт на Славка Калчева на 6-ти май в 12.00 часа, а всеки следобед и на невероятните музиканти -победители от фестивала в „Гуча“.
За децата пък е предвидена специална програма, включваща целодневна безплатна детска анимация и лунапарк с много изненади, като симулатор със спортни коли, гигантско бънджи и всякакви вкусотии. Тази година организаторите от Фондация „Румънеца и Енчев“ ще подкрепят и три благотворителни каузи. Съвместно с Агенция социални дейности към СО – „Един прекрасен ден“, те ще подарят един прекрасен ден на деца от домове, лишени от родителски грижи. Другите каузи са в подкрепа на децата на служители от МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг от националната кампания „Завинаги с нас”, а заедно с Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи ще бъдат организирани надпревари за тях и всички желаещи да се включат. Предстои и турне на фестивала в най-големите български градове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар