Translate

неделя, 21 май 2017 г.

Шестото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал BIWC 2017 - с кауза против рака на гърдата



Форумът ще се проведе от 1 до 4 юни 2017 година в София. България отново ще бъде в центъра на вниманието на световната винена общност и затова една от целите, които 6-то издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал BIWC 2017  си поставя е стартиране на Кампания против рака на гърдата, която върви в целия свят под мотото: #winelover against cancer, за повишаване на осведомеността и начините за превенция на заболяването.
По време на изложението могат да бъдат закупени специални тениски, средствата от които, както и средствата от продажбата на билетите за Фестивала ще отидат за нуждите на болните, които преминават лечение или се нуждаят от него.
В тази кампания  участват вече над 20 000 души от целия свят, които са обединени в групата #winelover. Кампанията стартира през 2015 година  и ще се проведе за първи път в България. Идеята за кампанията дойде от това, че създателят на светоновното движение #winelover, Луиз Алберто ще бъде част от международното жури на Балканския винен конкурс 2017. Той, както и д-р Патрик Фарел MW са инициаторите на
 благородната кауза, в която ще се включат много фирми и организации, подкрепящи идеята, и които искат да помогнат за тази чувствителна за жените тема.
Един от партньорите на #BIWC2017 #winelover agaist cancer  e Balkan Fashion Week
(5-10 юни 2017), които ще излъчат старта на кампанията на живо от София към Пaриж, Бaрселона, Ню Йорк, Лондон, Москва, Токио, Лисабон, Милано и др.
Шестото издание на Балканския конкурс и фестивал отново ще събере 4 топ Masters of Wine – председателят на журито Константинос Лазаракис MW - Гърция, Каролайн Гилби MW– Великобритания, Кристи Кентърбъри MW– САЩ и Род Смит MW – Франция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар