Translate

вторник, 2 май 2017 г.

Десетки българи от Босилеград организираха поредна кръводарителска кампания в Центъра по трансфузионна хематология на ВМА



От години болницата лекува безплатно сънародниците ни от Западните покрайнини и по този начин те виждат възможност да се отблагодарят за грижите на медиците.
Акцията е първата за тази година, а кметът на града Владимир Захариев е категоричен, че инициативата ще бъде продължена и занапред.
„Създаде се една много добра традиция по 2 пъти в годината да бъдат организирани такива кампании. Аз се занимавам с трансфузионна медицина повече от 20 г. и това, което искам да кажа е едно голямо благодаря. Благодарим за това, че дарявайки кръв, нашите сънародници ще спасят страшно много пострадали хора”, коментира началникът на Центъра по трансфузионна хематология полк. проф. д-р Румен Попов.
„Всичко е от сърце. Това е нашият начин да кажем „Благодаря” на нашите лекари, които се грижат за всички жители на Босилеград и които винаги са ни подкрепяли”, заяви Захариев, който е кръводарявал няколко десетки пъти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар