Translate

сряда, 17 май 2017 г.

Зам министрите на здравеопазването ще отговарят за следните дейности



В ресора на заместник-министър Мирослав Ненков влизат медицинските дейности, образованието, квалификацията и следдипломното обучение в системата на здравеопазването. Д-р Ненков ще отговаря и за въвеждането на електронното здравеопазване, европейската координация и международните дейности, както и за управлението на търговските дружества и капиталовите разходи. Той ще осъществява контрол върху дейността на регионалните здравни инспекции, центровете за спешна медицинска помощ, домовете за медико-социални грижи за деца, на Център „Фонд за лечение на деца“, Центъра за асистирана репродукция, Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ, Изпълнителната агенция „Медицински одит“ и на Изпълнителната агенция по трансплантация.
На заместник-министър Лидия Нейчева са поверени лекарствената политика, респективно – регулирането и осигуряването на лекарствени продукти и медицински изделия, обществените поръчки в системата на здравеопазването и администрирането на международните проекти. Магистър-фармацевт Лидия Нейчева ще упражнява контрол и върху дейностите, свързани с наркотични вещества. Тя ще ръководи дейностите на Изпълнителната агенция по лекарствата, Националния център по наркомании, Националния център по заразни и паразитни болести, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти, Националния център и районните центрове по трансфузионна хематология.
Заместник-министър Светлана Йорданова ще отговаря за промоцията и превенцията на общественото здраве, за  дейностите, свързани с отчитането и оценката на националните здравни програми и специализирани донорски програми. На Йорданова са поверени още режимите относно водите и храните и дейностите, свързани с ваксините, които се осъществяват от главния държавен здравен инспектор. Заместник-министърът ще осъществява контрол върху държавните психиатрични болници, Националната експертна лекарска комисия, Националния център по радиобиология и радиационна защита и Националния център по обществено здраве и анализи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар