Translate

петък, 2 юни 2017 г.

Специализираната детска линейка ще обезпечи трудния медицински процес по транспортирането на недоносени деца



Зам. здравният министър д-р Мирослав Ненков заяви по време на официалната церемония по предаването на педиатричната и неонатална линейка, осигурена чрез кампанията „Да оставим следи IV“ на Сдружение „Кауза“ - като реаниматор по професия отлично знам, че транспортирането на интензивно болен пациент на каквото и да е разстояние е предизвикателство само по себе си. Транспортирането на болно бебе, освен смелост и професионализъм от медицинския екип, изисква и високотехнологично специализирано оборудване. Ето защо съм сигурен, че тази линейка ще подпомогне моите колеги в работата им.
-От статус във Фейсбук преди две години, тази идея се превърна в реалност днес, посочи Велислава Каймаканова – Ножарова от Сдружение „Кауза“, която е и автор на фотографиите, благодарение на които бяха събрани близо 150 хил. лв. за закупуването на техниката.
Бенефициент на дарението е УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, а зам.-директорът по лечебната дейност проф. Николай Габровски прие ключовете на линейката с думите: Това дарение е за цялото ни общество. От него ще се възползват и други лечебни заведения, не само „Пирогов“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар