Translate

неделя, 11 юни 2017 г.

Аmerican Hospital и KOÇ University Hospital откриха офис в София



KOÇ University Hospital (Университетска болница КОЧ) е единственият официален представител извън САЩ на американския онкологичен център MD ANDERSON в Хюстън (Тексас, САЩ).
Тя разполага с първия в Европа и Близкия Изток радиохирургичен апарат ICON за големи мозъчни тумори, с което осигурява най-иновативно и съвременно лечение на пациентите си. Лечението на мозъчни тумори с последното поколение гама нож ICON не изисква хирургическа намеса, като уникалното при него е, че апаратът е подходящ и за пациенти с тумори над 3,5 см.
Гама ножът е процес, чрез който се насочват множество нискоенергийни радиоактивни лъчи към зоната на заболяването във вътрешността на черепа, без да увреждат здравата мозъчна тъкан. Използван е за първи път през 1968 г., а днес се използва в около 330 центъра в цял свят. Според статистически данни от 2017 г., повече от един милион пациенти с различни
мозъчни заболявания са лекувани с гама нож.
Апаратът за томография е интегриран в апарата на гама ножа и в случай на необходимост може да се прилага лечение без метални рамки. За стабилизирането на главата на пациента се използва маска вместо метална рамка. Освен това с него могат да бъдат лекувани и някои тумори, които се намират в критични или в големите области, като рискът от странични ефекти от радиацията е минимален.
Процедурата елиминира необходимостта от анестезия и реанимация и отнема само няколко часа. Предимствата на лечението с гама нож са свързани още с липса на необходимост от подстригване на косата и бързо връщане на пациента към работен режим. Още на следващия ден от лечението пациентите могат да се върнат към нормалното си ежедневие. Гама ножът може да се използва и при деца, но не при всички видове тумори.
Освен за доброкачествени и злокачествени мозъчни тумори, гама ножът ICON се прилага също при лечение на артерио-венозни малформации, двигателни нарушения и тремор при болни от Паркинсон.
„Ние няма да продаваме надежда, това мога категорично да заявя. Придържаме се строго към принципите на доказателствената медицина и ги прилагаме винаги, след комплексна оценка на състоянието на всеки един пациент. За всеки пациент очертаваме правилният път на  лечение.
Българските пациенти ще могат да се възползват от цялото ни портфолио от медицински услуги, които предоставяме на държави от региона и света “, каза проф. д-р Сергин Акпек, зам.-директор по медицинските дейности на American Hospital, на специална пресконференция.
В офиса на Аmerican Hospital и KOÇ University Hospita в гр. София (адрес: бул. "Христо Ботев" 26, тел.: +359 888 912 702) българските граждани ще могат да получат пълна информация за всички възможности за лечение в двете лечебни заведения.


Няма коментари:

Публикуване на коментар