Translate

вторник, 1 август 2017 г.

Людмил Кожухаров - Грил-майсторът на Русе



В рамките на най-мащабното грил турне, организирано от Coca-Cola и Lidl в Русе бе проведен и регионалният кръг от Националния грил турнир, където шеф Манчев и шеф Шишков отправиха неочаквано предизвикателство към финалистите. След оспорвана надпревара, в която кулинарните експерти предизвикаха най-умелите грил-любители в региона да премерят сили, на финала те изненадаха участниците с нелеката задача да мариноват, подготвят и гриловат риба. Четиримата финалисти - Николай Димов, Дани Колева, Иван Иванов и Людмил Кожухаров, показаха завидни умения и изпълниха заданието с майсторство и много ентусиазъм и старание.
Всички финалисти бяха силно мотивирани да се преборят за титлата Грил-майстор на Русе и показаха истински кулинарни заложби при финалното 90-минутно тежко изпитание, поставено им от шеф Манчев и шеф Шишков. Те трябваше да разпалят грила, да подготвят марината, ястие и гарнитура към него, под критичния поглед на експертите. На края, за да затвърдят представянето си, всеки от тях трябваше да подготви чиния със своето кулинарно произведение и да се опита да изкуши журито и присъстващите фенове с професионална презентация на приготвеното ястие.
С малка преднина 57-годишният Людмил успя да надделее в оценките на журито и да се пребори за титлата Грил-майстор на Русе. Той ще представи региона и ще се бори за национална титла и награда от 2500 лв. срещу финалистите от останалите 5 града на 3 септември в София.
„Людмил ни впечатли много още на предварителния етап с уникални свински ребра, приготвени с много майсторство. Самият аз не можех да спра да ям от тях – толкова бяха вкусни. Въпреки че той не е професионален готвач, а само любител, си личи колко много удоволствие му доставя да твори кулинарно и да създава истински шедьоври,“ сподели след обявяване на победителя шеф Таньо Шишков.

Няма коментари:

Публикуване на коментар